Tellus förskola Täby

Tellus förskola

Välkommen till Tellus Förskola i Täby

Tellus ligger i Grindtorp nära Täby C. Vi har skog, fina lekparker samt tillgång till kulturellt utbud på gångavstånd. Närheten till Täby Centrum gör det lätt att komma till vår förskola både med buss och med tåg. Vi utgår från förskolans läroplan, Lpfö 98/10, och vår verksamhet ska vara trygg, rolig och lärorik för alla barn som deltar.

 

Tellus består av fyra avdelningar; Mars, Jupiter, Månen och Solen. Samtliga avdelningar är åldersblandade 1-5 år.

Femåringarna har egen verksamhet, Björnidet, en eftermiddag i veckan.

 

Vi lägger stor vikt vid ett språkutvecklande arbetssätt och med stöd utifrån TP´s koncept ”Språka med TP” arbetar pedagogerna med att stödja barnens språkutveckling.

På förskolan arbetar vi med ”Grön flagg” som är en certifiering från Håll Sverige rent. Grön Flagg är ett verktyg som innebär att vi arbetar aktivt med hållbar utveckling tillsammans med barnen.

Vi tillbringar mycket tid utomhus, barnen erbjuds verksamhet på vår gård samt i vår närmiljö. De yngsta barnen sover ute i vagnar.

Varje avdelning arbetar med att utforma pedagogiska miljöer som utgår från barngruppens behov och intressen.

Vi arbetar aktivt med ”relationskompetens” vilket innebär att vi är medvetna om och utvecklar vårt förhållningssätt. Alla pedagoger går en cirkelutbildning i detta. Ett respektfullt bemötande mellan pedagoger, barn och vårdnadshavare är grunden för vår verksamhet.

Barnen erbjuds hemlagad, varierad och näringsriktig mat av vår kock Eva. Hon anpassar maten efter barnens behov.

 

Ni är välkomna att besöka oss, vi har visning sista torsdagen varje månad kl. 10.45. Ring och anmäl er innan på tel. 073-920 86 62.

 

Rektor: Jenny Tangas
Arbetsplatsledare: Simon Henricsson och Marianne Gerendas
Skolchef: Acki Tunbrå

 

Öppettider: 07.00-17.30

Adress: Grindtorpsvägen 49, 183 49 Täby

Tel:  08-758 79 63