Förskolor i Österåker

Här nedan kan du se och läsa mer om våra förskolor i Österåker. I Österåker har vi två mysiga och moderna skolor som heter Sollundens & Skogslundens förskola. En modern och mysig miljö som ger barnen de bästa förutsättningarna för att utvecklas och samtidigt ha kul.

Önskar du veta mer så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Unika förskolor för ett livslångt lärande

I Österåker har vi två unika förskolor. Skogslundens förskola ligger i Skärgårdsstad som ligger i nära anslutning till både natur och hav. Skolan är en Reggio Emilia inspirerad skola med inriktning på natur och kultur. Förskolan är den första i Sverige som är passivhus certifierad och har därför ett medvetet ekologiskt tänkande. Vårt uppdrag är att stödja barnen i deras nyfikenhet och följa dom i deras utveckling.

Läs mer om Skoglundens förskola här.

Sollundens förskola är även den en Reggio Emilia inspirerad förskola, belägen nära hav och natur i ett bostadsområde i Österkär. Aktiv rörelseglädje är en tydlig verksamhetsprofil för förskolan och genomsyrar hela verksamheten. Skolan värnar om undervisande arbete med naturvetenskap.

Läs mer om Sollundens förskola här.

Hitta rätt förskoleplats i Österåker

Vi vill att du och ditt barn ska vara nöjda och trivas på förskolan. Vi hjälper dig mer än gärna att ge igenom urvalet av förskolor i Österåker för att ni ska hitta rätt plats för just er.
Kontakta oss ifall ni vill ha mer information.