Förskolor i Österåker

Här nedan kan du se och läsa mer om våra förskolor i Österåker. I Österåker har vi två mysiga och moderna skolor som heter Sollundens & Skogslundens förskola. Förskolorna erbjuder en modern och mysig miljö som ger barnen de bästa förutsättningarna för att utvecklas och samtidigt ha kul.

 

Unika förskolor i Österåker för ett livslångt lärande

I Österåker har vi två unika förskolor med inriktningar som är viktiga och roliga för barnen.

Skogslundens förskola

Skogslundens förskola ligger i Skärgårdsstad som ligger i nära anslutning till både natur och hav. Skolan är en Reggio Emilia inspirerad skola med inriktning på natur och kultur. Förskolan är den första i Sverige som är passivhus certifierad och har därför ett medvetet ekologiskt tänkande. Vårt uppdrag är att stödja barnen i deras nyfikenhet och följa dom i deras utveckling.

 

Sollundens förskola

Sollundens förskola är även den en Reggio Emilia inspirerad förskola, belägen nära hav och natur i ett bostadsområde i Österkär. Aktiv rörelseglädje är en tydlig verksamhetsprofil för förskolan och genomsyrar hela verksamheten. Skolan värnar om undervisande arbete med naturvetenskap.

Förskola inspirerad av Reggio Emilia insitutet

Hitta rätt förskoleplats i Österåker

Vi vill att du och ditt barn ska vara nöjda och trivas på förskolan. Vi hjälper dig mer än gärna att ge igenom urvalet av förskolor i Österåker för att ni ska hitta rätt plats för just er.
Kontakta oss ifall ni vill ha mer information.