Förskolor i Vallentuna

Våra förskolor i Vallentuna är utrustade med ljusa och moderna lokaler med duktiga pedagoger. Vi strävar alltid efter att ge barnen de absolut bästa förutsättningarna för att utvecklas och samtidigt ha kul under dagens gång på förskolorna. Här nedan kan du se och läsa mer och hur du hittar din förskoleplats på en av våra förskolor i Vallentuna.

 

Bällstalunds förskola

Bällstalunds förskola ligger i det nybyggda området Bällstalund i den södra delen av Vallentuna. Här finns det en stor trädgård med olika miljöer för lekar och en härlig grillplats. På Bällstalund förskola erbjuder vi en trygg verksamhet som är rolig och ständigt utmanande för att våra barn ska utvecklas. Verksamheten är utformad utifrån barnens intressen och deras nyfikenhet med förskolans läroplan Lpfö98/10 som grund.

 

Norrgårdens förskola

Norrgårdens förskola ligger i ett lugnt bostadsområde i Norrgården i Vallentuna. Denna förskola är liten och mysig, har nära till skog och natur samt flera inspirerade lekplatser. Lek och utevistelse får ett stort utrymme i vår verksamhet, just för att barnen ska vara aktiva, utvecklas och samtidigt ha kul. Vi lägger stor vikt vid vårt värdegrundsarbete som bygger på att träna barnens empati. Hur man är en bra kompis och hur vi samarbetar är några av de kärnfrågor vi arbetar med. Vårt ledord är LEK. Där står L för lekfullhet, E för engagemang och K för kunskap. Dessa tre värdeord är väldigt viktiga för oss på TP Förskolor. Vi ser till att ditt barn utvecklas samtidigt som de får vara barn och leka.

 

Svampskogens förskola

Svampskogens förskola ligger i bostadsområdet Bällstaberg. Vi har en fin gård och nära till skog och natur som ger utmärkta förutsättningar för att barnen ska vara aktiva och samtidigt ha kul. På Svampskogens förskola har vi ett relationellt arbetssätt som innebär ett dialog-baserat förhållningssätt. Vi strävar efter att lära barnen att möta varje människa med respekt, stor som liten, alla ska mötas på exakt det som just det barnet/människa mår bäst av.

 

Förskolor i Vallentuna mot hållbar utveckling

Den gemensamma nämnaren för våra förskolor i Vallentuna är att vi tillsammans med barnen arbetar mot hållbar utveckling för en bättre miljö. Vi har fått utmärkelsen ”Grön Flagg” som är ett verktyg och en certifiering från Håll Sverige Rent. Vi använder oss även av ”Gröna Linjen” som ett led i vårt ”Grön Flagg-arbete” där vi sorterar matavfall som sedan blir biogas.

Målet med Grön Flagg är att barn och unga deltar i, planerar och genomför aktiviteter för hållbar utveckling. Tillsammans skapar vi nyfikenhet och ett långsiktigt engagemang och tänkande i arbetet med social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. Vi tror på att en grön och ren miljö är nyckeln för en lyckad framtid. Därför utbildar vi barnen i att värna och ta hand om miljön på bästa sätt.

Grön flagg

Önskar du veta mer om våra förskolor i Vallentuna? Klicka dig vidare till den förskola du önskar veta mer om.

Hitta din förskoleplats i Vallentuna

Att hitta rätt förskoleplats för sitt barn är viktigt. Alla barn har olika behov och vårt mål är att ditt barn ska få en plats där de kan utvecklas och må bra. Vi har flera bra förskolor i Vallentuna där du kan hitta din förskoleplats. Ansök redan idag!