Sagogårdens förskola
i Kista
Sagogården har en gård med stora ytor och gott om utrymme för rörelse, lek och äventyr. Vi finns i Kista i ett naturskönt område omgivet av radhus och flerfamiljshus med närhet till skog, naturområden, skola, bibliotek, kulturutbud och kommunala kommunikationsmedel. Enheten består av fem förskoleavdelningar: Lönneberga, Blåbärsskogen, Villekulla, Tomtebo och Junibacken.
På Sagogården ser vi barnen som kompetenta medforskare och skapar möjliggör att barnen får experimentera och utforska tillsammans med vägledande pedagoger. Vi ska stödja och locka fram barnens egna tankar. Vi strävar först och främst efter att ge barnen verktygen till att förstå och utveckla sitt eget lärande och se sin egen förmåga.
Vi har ett temainriktat arbetssätt där vi vill att barnen får möta en mångfald. En mångfald av interkulturella möten, erfarenheter, miljöer, material och aktiviteter som utmanar till utveckling.
Samarbetet mellan förskolan och dig som vårdnadshavare är viktigt. Vi tror på en öppen dialog där dina tankar och åsikter är betydelsefulla.
Vår grundverksamhet planeras efter förskolans läroplan Lpfö-18 samt efter TP förskolors koncept:
- Språkutveckling utifrån Språka med TP (Före Bornholmsmodellen)
- Praktisk matematik utifrån materialet ”Räkna med TP
- Relationskompetens/förhållningssätt
TP Förskolor följer Stockholm Stads ramtider.
Maten på vår förskola
Vi har eget kök med en kock som lagar vår mat. Vi serverar ekologisk mjölk och smör, en stor del av vårt utbud av frukt och grönsaker är ekologiskt och vi tillagar endast svenskt kött.
Tyra som digitalt verktyg
Vi använder pedagogisk dokumentation för att tydliggöra barnens lärande. För att dokumentera vår verksamhet på förskolan arbetar vi med det digitala dokumentationsverktyget Tyra. Tyra används som plattform för information, kommunikation och dokumentation till vårdnadshavare.