Förskolor i Vallentuna

I Vallentuna har vi ett flertal förskolor med duktiga pedagoger och bra lokaler. Vi strävar alltid efter att ge era barn de absolut bästa förutsättningarna för att utvecklas och samtidigt ha kul på våra förskolor. Här nedan kan du se och läsa mer om våra förskolor i Vallentuna.

Bällstalunds förskola ligger i det nybyggda området Bällstalund i den södra delen av Vallentuna. På förskolan så har vi en stor trädgård med olika lekmiljöer och en härlig grillplats. På Bällstalunds förskola erbjuder vi en trygg verksamhet som är rolig och ständigt utmanande för att våra barn ska utvecklas. Verksamheten är utformad utifrån barnens intressen och deras nyfikenhet med förskolans läroplan Lpfö98/10 som grund.

Norrgårdens förskola ligger i bostadsområdet i Norrgården i Vallentuna. Denna förskola är liten och mysig, har nära till skog och natur samt flera inspirerade lekplatser. Lek och utevistelse får ett stort utrymme i vår verksamhet, just för att barnen ska aktiva, utvecklas och samtidigt ha kul. Vi lägger stor vikt vid vårt värdegrundsarbete som bygger på att träna barnets empati. Hur man är en bra kompis och hur vi samarbetar är några av de kärnfrågor vi arbetar med.

Svampskogens förskola ligger i bostadsområdet Bällstaberg i Vallentuna. Vi har en fin gård och nära till skog och natur som ger utmärkta förutsättningar för att barnen ska vara aktiva och samtidigt ha kul. På Svampskogens förskola har vi ett relationellt arbetssätt som innebär ett dialog-baserat förhållningssätt. Vi strävar efter att lära barnen att möta varje människa med respekt, stor som liten, alla ska mötas på exakt det som just det barnet/människa mår bäst av.

Förskola i Vallentuna mot hållbar utveckling

Den gemensamma nämnaren för våra förskolor i Vallentuna är att vi tillsammans med barnen arbetar mot hållbar utveckling för en bättre miljö. Vi har fått utmärkelsen ”Grön Flagg” som är ett verktyg och en certifiering från Håll Sverige Rent. Vi använder oss även av ”Gröna Linjen” som ett led i vårt ”Grön Flagg-arbete” där vi sorterar matavfall som sedan blir biogas.

Målet med Grön Flagg är att barn och unga deltar i, planerar och genomför aktiviteter för hållbar utveckling. Tillsammans skapar vi nyfikenhet och ett långsiktigt engagemang och tänkande i arbetet med social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet.

Ni hittar mer information om Grön Flagg här.

Önskar du veta mer om våra förskolor i Vallentuna? Klicka dig vidare till den förskola du önskar veta mer om.