Slottet

Slottets förskola

Slottets Förskola

Slottets förskola ligger centralt i Näsbypark, nära Näsbyparks centrum. Tillsvidare finns förskolan i en paviljong bredvid den ordinarie förskolan som har rivits till följd av skadorna efter en brand.

Förskolan består av två avdelningar, Safiren som har barn i åldrarna 1-3 år och Diamanten som har barn i åldrarna 3-5 år.

På Slottet har vi en stor del av vår verksamhet utomhus, vi har nära till skog, grönområden, lekplatser och fotbollsplan. På morgonen tar vi emot barnen utomhus på gården, och under större delen av året går vi ut efter mellanmålet så barnen hämtas utomhus. Vi är anslutna till Gröna linjen, vilket innebär att vi sorterar vårt matavfall som hämtas för bearbetning till biogas. Relationskompetens arbetar vi aktivt med genom att kontinuerligt utveckla vårt förhållningssätt gentemot barn, vårdnadshavare och pedagoger. Vi använder oss av Tyra som är en informations- och dokumentationsapp för förskolan. Maten får vi från Sandborgens catering och vi erbjuder barnen varierade mellanmål som barnen får vara med och tillaga.

 

Om ni vill komma och hälsa på oss är ni välkomna att ringa till någon av våra avdelningar och boka en tid.

Rektor: Linda Byskén
Arbetsplatsledare: Emelie Eriksson
Skolchef: Ann-Katrin Tunbrå

Öppettider: 07.00-17.30

Adress: Vedettvägen 20 A, 183 52 Täby

Tel:
Safiren 073-966 87 23
Diamanten 073-966 87 22